MANYETİK KUM ATÖLYESİ AÇILDI

MANYETİK KUM ATÖLYESİ AÇILDI

Emekli Jeofizik Mühendisi Orhan Yiğit tarafından ortaya çıkarılan, insan üzerinde bulunan negatif enerjiyi dışarı attığı öğrenilen doğal şifa kaynağı Ünye Manyetik Kumu atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Çeşitli takı, kolye, bileklik, süs eşyaları gibi çeşitlerin olduğu çok sayıda manyetik kum el sanatları ve resim çalışmalarının olduğu atölyenin açılışı düzenlendi.

Açılışta konuşan Ünyeli Emekli Jeofizik Mühendisi Orhan Yiğit, “Bizi destekleyen bütün derneklere, kuruluşlara, yöneticilere teşekkür ediyorum. Ünye Manyetik Kumu ve onunla bütünleşen atölyemiz, rahmetli ağabeyimin 2004 yılında yaptığı 14 parça koleksiyon ve eski Ünye nostaljik resimleri ile birlikte bir sergi ve atölye olarak hizmete girdi. Ünye Manyetik Kumundan binlerce model yapıyoruz. Bunların hepsi teker teker elde yapılıyor. Bu anlamda Ünye’nin adını duyurduk ve sonuçları da gelmeye başladı. Bütün bu çalışmalarımızı sadece Türkiye’de değil tüm Dünyada markalaşmaya doğru götürüyoruz. Bu açılış bize değil bütün Ünyelilere bütün dostlara hediyemiz olsun” dedi.

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, “Ünye Manyetik Kumu sadece deniz kenarında kalmadı. Orhan beyin çalışmaları ile artık bir turizm ürünü haline dönüşmüş bulunuyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bundan böyle Ünye’ye geldiğimizde Ünye’yi tanıtan, Ünye’yi hatırlatan bir turizm ürününü buradan edinme fırsatı yakalayacağız. Katkılarından dolayı Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve derneklere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

rdu Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Asım Suyabatmaz, “Ünye’nin köklü tarihi geçmişini barındırdığı noktalardan bir tanesindeyiz ki hemen arkamızda Kadılar Yokuşumuz, burada Bakırcılar Caddemiz ve bugün de açılışını gerçekleştireceğimiz Orhan bey ve kızının son derece muazzam atölyesi. Tabelasına varana kadar kendileri yapmışlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Ünye’den çıkan malzememize katma değer sağlayıp, sanatla buluşturarak bunları bütün dünyaya açmış bulunuyor ve Ünye’nin tanıtımını yapmış oluyorlar. Kendilerine çokça teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılışa katılan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye kumuna yıllarca çocukluğumuzdan beri ayak bastık, üzerinde yattık, yuvarlandık. Ama bunu Ünye kumunun değerini bilerek değil farkında olmadan yaşadık. Orhan bey, Ünye kumunun bilimsel ve teknik anlamda faydalarını ortaya koyan ve değerini bize hissettiren çalışmaları ile Ünye’nin marka şehir olması noktasında önemli bir turizm destinasyonu oluşmasına vesile oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ünye kumunun tanınmasında ve bu yıl ilk kez Kum Festivalinin gerçekleşmesine kadar işin temelinde ve özünde kendilerinin çalışması çok önem arz ediyor. Orhan beyi emeklerinden ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Ünye 1957 Spor, Veliköyspor Karşısında Üç Puan İçin Sahaya Çıkacak

Bölgesel Amatör Lig’de 3 haftada 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak 6 puanla 4. sırada …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir