ÜNYE’DE ÜNİVERSİTELİ GENÇLER PANDEMİYİ FIRSATA ÇEVİRDİ
Hacettepe ve Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan Ordulu iki genç pandemiyi fırsata çevirdi. Covit 19 salgını nedeniyle üniversitelerinin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte memleketlerine dönen genç girişimciler, Büyükşehir Belediyesi’nin de verdiği desteklerle bıldırcın yetiştiriciliğine başladılar.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak ve üreticilere ek gelir getirici faaliyetleri desteklemek amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Kentte, Bıldırcın Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi amacıyla, Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü işbirliğinde çalışma başlatıldı.
Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından bıldırcın yetiştiriciliği yapan üreticilerin daha modern ortamlarda bu işi yapabilmesi için kafes desteği verildi.
İlk desteklerden yararlananlar ise üniversite öğrencileri oldu. Ünye ilçesinde yaşayan Taner Sencar ve Hamza Sencar öğrenim gördükleri Hacettepe ve Cumhuriyet Üniversitelerinin uzaktan eğitime geçmesi nedeniyle memleketlerine döndü. Boşta kalan zamanlarında aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen genç giriimciler, bıldırcın yetiştiriciliği işine başladı. Yumurta ve etlik olarak bıldırcın yetiştiriciliğine başlayan gençlere bir destek de Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından genç girişimcilere kafes desteği sağlandı.
“GENÇ GİRİŞİMCİLERİN YANINDAYIZ”
Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, “İlimizde tarımsal gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla birçok çalışma yapıyoruz. Bıldırcın yetiştiriciliğini de kafes sistemiyle dar alanlarda yapılıp gelir elde edilebilecek bir faaliyet olarak görmekteyiz. Bu amaçla deneme işletmesi mahiyetinde genç girişimcilerimizin işletmesine bıldırcın kafesi desteği sağladık” dedi.
DESTEKLER DEVAM EDECEK
Desteklerin devam edeceğini ifade eden Ultav, “Modern yetiştiricilik altyapısı oluşturarak daha hijyenik ve daha uygun şartlarda üretim yapılmasını teşvik ediyoruz. ORTAR A.Ş. tarafından bıldırcın yumurtası pazarlanmaya başladı. Talebe göre pazar genişledikçe bıldırcın yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak istiyoruz. Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıklarıyla diğer gençlere de ilham kaynağı olan, sahip olduğu imkanları değere dönüştüren ve üreten gençlere her daim destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR ETTİLER
Üniversite öğrencisi Taner Sencar ise bıldırcın yumurtası ve etinin oldukça lezzetli ve besleyici olduğunu, dar alanlarda kafes sistemiyle yetiştiriciliğin kolay bir şekilde yapılabildiğini söyledi. Ailesiyle birlikte bıldırcın yetiştiriciliğine kapasiteyi artırarak devam etmek istediklerini belirten Sencar, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.