Ünye Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın 9 Milyon TL hibe desteği oldu.” dedi.

Ünye Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Başkanlığı’nda Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Meclis Toplantısında gündem dışı konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Ankara ziyaretinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret ettiğini ifade etti.

Ziyarette Batı Park Projesi’ni tamamlanması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan 10 Milyon TL hibe desteği aldıklarını ifade eden Başkan Tavlı, Batı Park Projesi’nin tamamlanması için gerekli kaynağı bu şekilde temin ettiklerini belirtti.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı gündem dışı yaptığı konuşmasında, “Geçtiğimiz haftalarda bir Ankara ziyaretimiz olmuştu. Ankara ziyaretimizde Milletvekilimiz Mustafa Hamarat ile beraber Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurumu’u makamında ziyaret ettik. Ünye’de devam eden Batı Park projemiz için 10 Milyon TL’lik bir hibe ile oranın tamamlanması için gerekli kaynağı temin etmiş olduk.” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Ünye Belediyesine 9 Milyon TL yardım

Başkan Tavlı’nın gündem dışı konuşmasının ardından Meclis gündemine geçildi. 6 gündem maddesi ile 1 gündem dışı maddenin görüşüldüğü Meclis Toplantısında görüşülen maddelerden 6’ü imarla ilgili olurken imarla ilgili görüşülen tüm maddeler İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemde görüşülen ilk maddede, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ünye Belediyesine yapılan 5 Milyon 150 bin TL şartlı nakdi yardım ile 1 adet 5,5 metreküp kapasiteli vakumlu yol süpürme aracı, 3 Milyon 500 bin TL ile şartlı nakdi yardım ile de 1 adet 13+1,5 metreküp hacimli çöp toplama aracı alınması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Daha önceden Bakanlığımızdan bir çöp kamyonu ve bir tanede süpürme aracı talebimiz olmuştu. Şehir merkezimizde asfalt yollar çoğaldıkça süpürgesi ve tertibatı olan o araçlarla şehrin süpürülmesinin daha hızlı ve daha temiz bir ortamın oluşmasına imkan sağladığından dolayı belediyemize kazandırılmasıyla alakalı bir çalışmamız vardı. Bununla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bu araçların Belediyemize kazandırılması için 9 Milyon TL hibe desteği oldu.” dedi.

Gündemde görüşülen diğer maddede, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce verilen İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ait iş kolları ile alakalı 2024 yılı ücret tarifesinde yer almayan kalemlerin ücretlerin belirlenmesi konusu görüşülerek belirlenen ücretler oy birliği ile kabul edildi.

Kapalı Pazaryeri’nde esnafların kira süresi 5 yıla uzatıldı

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Liseler Mahallesi’nde bulunan Kapalı Pazaryerindeki iş yerlerinin 5 yıl süreli olarak kiralanması konusu görülerek oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Kapalı Pazar’daki iş yerlerinin kiralanması ile ilgili 5 yıllık sözleşme yapmak istiyoruz. Oradaki esnaflarımızın işlerini bir miktar daha kolaylamak istediğimizden dolayı.” dedi.

Yerel marketleri yaşatmak için Ulusal Marketlerin işyeri açma ruhsat tarifesine ayar

Gündem dışı görüşülen maddede 2024 yılı gelir tarifesinde yer alan ulusal marketlerin yeni açılan her iş yeri açılan iş yeri açma ücretlerinin güncellenmesi konusu görüşüldü.

Ulusal Marketlerden 200 metrekareye kadar 600 bin TL, 201 ila 250 metrekare arası 750 TL, 251-300 metrekare arası 900 bin TL, 301-350 Metrekare arası 1 Milyon 50 bin TL, 351 metrekare ve üzeri 1 Milyon 200 bin TL iş yeri açma ücreti alınması oy birliği ile kabul edildi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuyla ilgili şunları kaydetti; “Ulusal marketler, yerel marketleri ekonomik anlamda ciddi oranda zorlamaktalar. O yüzden biraz daha yerel marketlerimizin yaşaması noktasında ulusal marketlerin işyeri açma ruhsat tarifelerinde bir değişiklik yapılmasını arzu ettik. “ dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

“Ünye’de Polis Memuruna Sandalye Saldırısı: Dede ve Torun Tutuklandı”

Ordu’nun Ünye ilçesinde ehliyetsiz ve kasksız motosiklet kullanan 15 yaşındaki sürücüye ceza yazmak isteyen polis …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir