Sarıkahraman’dan Tarım Bakanlığına Çağrı: “Kahverengi Kokarca ile Mücadelede Harekete Geçin!”

Kahverengi Kokarca böceğiyle mücadelede Tarım Bakanlığı başta olmak üzere bakanlık ve yetkililere de seslenen Sarıkahraman, “Fındıkçı ölüyor. Dolayısı ile bütün paydaşları göreve çağırıyoruz.” dedi.

Kahverengi Kokarcayla mücadelenin zor ve çetin olacağını, sıkıntılı bir sürecin beklediğini vurgulayan Osman Sarıkahraman, “Mücadele noktasında haykırarak söylemek istiyorum; Tarım Bakanlığı artık uyan! İllerin İl Müdürlüklerini, İlçe Müdürlüklerimizi, Sayın Valimizi ve Kaymakamımızı kendi kendine bırakamazsınız.” diye konuştu. 

Sarıkahraman, Ünye Ziraat Odası olarak odaya kayıtlı çiftçilere ilaç vereceklerini de duyurarak, “Üreticiye destek olmak adına biz 700 bin TL değerinde 10 bin adet ilaç dağıtacağız. Kışlak alanlarının ve ev içi alanların odamızın desteği ile ilaçlanmasını sağlayacağız.” dedi. 

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda yaptığı basın açıklamasında, fındıkta en büyük tehdit olan istilacı böcek Kahverengi Kokarca ile mücadele, serbest piyasada fındığın durumu başta olmak üzere tarım şehri olan Ordu’nun yüzde 74’ünün maden sahası ilan edilmesine ilişkin açıklama yaptı.   

Toplantıda Tarım Bakanlığı başta olmak üzere bakanlık ve yetkililere çağrıda bulunan Sarıkahraman, üreticilere de seslenerek, “Biz artık, ne olur çiftçi olalım! Sadece fındık toplayan fındıkçı olmayalım.” dedi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman açıklamasında, geçen yıl Ünye’nin üçte birine kahverengi kokarcayla mücadeleye ilişkin eğitim vermelerine rağmen fındıkta böcek istilasının çok yoğun olduğunu ve bu yıl rekoltede ciddi bir etki yaptığını belirterek, “Ya anlatamadık ya da karşı taraf olarak anlayamadık. Kokarcanın zararlarını görünce aklımız başımıza geldi.” dedi. 

Fındığın bu yıl bir çok elemeye maruz kaldığını belirten Sarıkahraman, “Fındık piyasaya indi. Piyasada işte 15 randımanlarda 40’lara, birinci sınıf, ikinci sınıf fındık, elek üstü, elek altı fındık, kokarca çok vurmuş, az vurmuş gibi bir sürü söylemlerle karşı karşıya geldi. Evet, fındıkta bu sene kokarca var, kokarca zararlısı var. Bu sene literatüre bahçe çürüğü diye bir söylem girdi. Evet bunları kabul ediyorum, hepsinin altına da imzamı atıyorum.” diye konuştu. 

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE DİZDAR ÇEŞMESİ YOK OLMAKTAN KURTULUYOR

ÜNYE DİZDAR ÇEŞMESİ YOK OLMAKTAN KURTULUYOR Geride kalan 5,5 yılda geçmişi yüzyıllara dayanan birçoğu Osmanlı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir