ÜNYE’YE 2,3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

ÜNYE’YE 2,3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Ordu Büyükşehir Belediyesinin, geride kalan süre içerisinde Ünye ilçesine 2,3 milyar liralık yatırım yaptığı açıklandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, Ünye’de gerçekleştirilen Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda bir sunum yaparak 2019-2024 yılları arasında Ünye’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ünye’ye 2,3 milyar liralık yatırım yapıldığını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Bilkay, “Ünye’mize 237 milyon Liralık içme suyu ve kanalizasyon yatırımı yapıldı. Yine ilçemize 1,7 milyar Liralık yol yatırımı yaptık. Bununla birlikte 260 km asfalt ve beton yol imalatını tamamladık. Bu kapsamda ilçemizin grup yollarının yüzde 70’ini tamamladık. Ekiplerimiz alt ve üst yapıda yenileme çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz 5 yıllık süre zarfı içerisinde alt yapıdan üst yapıya, tarımdan teknolojiye yapılan yatırımlarla Ünye’ye toplamda 2,3 milyar Liralık yatırım yaptık” diye konuştu.

ÇÖPTEN ULAŞIM ALT YAPISINA ÜNYE’NİN SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ

Genel Sekreter Yardımcı Bilkay yapılan yatırımları şu şekilde sıraladı:

“Ünye’mizi çöpten ve kötü kokudan kurtardık. 40 dönümlük alanın sorununu çözmüş olduk. Eski çöp alanını da halkımıza kazandırdık. 90 adet meyve dikimi sağladık. 700 metre doğal yürüyüş yolu, oturma alanları ve tesisleri halkın hizmetine sunmuş olduk. Bu alanda hizmet yerleşkesi adı altında 20 metrekare alan üzerine Park Bahçeler dairemize ait bir atölye kurularak Ünye ve arka ilçelerimizin buradaki oturma bankları, yaşam alanlarıyla ilgili 50 kişi kapasiteli personelimizle hizmete sunduk. Mekanik ayrıştırma tesisini ilçemize kazandırdık. Vektörle mücadele çalışmalarını ilçemizde sürdürüyoruz. Ünye Çamlık’a Çamlık’ı ranta değil, halka açarak yeni bir kimlik kazandırdık. Çamlık’ta 14 bin metrekare alanda inşaat yapılacaktı, kapalı alan inşaat yapılacak şekilde büyük bir cinayet işlenecekken, biz bunu kaldırdık. Vatandaşlarımıza bunu yeşil alan olarak kazandırdık. Yapacağımız çalışmalarla daha sosyal herkesin faydalanacağı bir alana dönüşecek. Ünye’nin bir ucundan bir ucuna bisiklet yolu inşaat ettik. Yunus Emre iskelesini ve alanını güzelleştirdik. Mustafa Rakım Efendi parkını yeniledik. Aydınlatma çalışmalarıyla Ünye’mizi güzelleştirdik. Ünye meydanındaki ağaçlarımızı kesmeden koruyor ve çevreyi güzelleştiriyoruz. Kendi kendine yeten atölye çalışmalarımız var. Burada kendi ekiplerimiz tarafından aydınlatma direği, masa ve bankların üretimleri yapılabiliyor. 17 adet çocuk oyun grubunu ilçemize kazandırdık. Su oyun parkıyla çocuklarımızın heyecanına ortak olduk. Ünye sanayi kavşağını güvenli hale getirdik. TOKİ kavşağının sinyalizasyon çalışmasını tamamladık. Ağaç sökme ve dikme makinalarımızla Ünye’mizde 35 ağacımızı kesmekten kurtardık. Göbü şehir mezarlığı çalışmalarına başladık. 127 adet durak kurulumu gerçekleştirdik. Gemi atıklarını topluyor ve bertarafa gönderiyoruz. Ünye limanına yolcu karşılama binası ve ek rıhtım kazandırdık. Ünye limanında iç tarama yaparak derinliğini artırdık. Ünye limanında dolgu çalışmaları gerçekleştirdik. Liman içerisine römorkör rıhtımı kazandırdık, konteyner alanına yeni beton dökümü yaparak onlara yeni alan oluşturduk. Ünye limanını dünyaya açarak kruvaziyer, Ro-Ro ve konteyner gemilerine yeni bir adres haline getirdik. Ünye terminalini bakım ve onarım çalışmalarıyla konforlu ve işlevsel hale getirdik. Esnaflarımızın modern ve konforlu alanlarda hizmet vermesini sağlayan Ünye Bedesten İş Merkezini hizmete açtık. Yusuf Bahri Hz. ve talebelerinin türbelerini ve çevresini yeniledik. Tarihi Yürürler Konağını restore ederek hizmet açtık. Ünye’nin sağlıklı kentleşmesine yapılan imar uygulamaları yoluyla katkıda bulunuyoruz. Tarım ve hayvancılığa desteklerimizi sürdürüyoruz. Sıcak yemek dağıtımı, sosyal market gibi sosyal hizmetlerimiz ile gönüllere dokunuyoruz. Oyunlar, konserler gibi kültür sanat etkinliklerimizi dolu dolu gerçekleştiriyoruz.”

ÜNYE’YE YENİ YATIRIM MÜJDELERİ

Yapılan çalışmaların yanı sıra önümüzdeki süreçte de hayata geçirilecek projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bilkay, “Bisiklet ve yürüyüş yolunun 3. etabını yapacağız. Çamlık’a bisiklet ve yürüyüş yolu kazandıracağız. Ayanikola Kilisesini ve çevresini cazibe merkezi haline getireceğiz. İlçemizde toplu taşımayı yeniden ele alıyoruz. Tekkiraz tarihi Dizdar Çeşmesini aslına uygun olarak yenileyeceğiz. Tarihi mimariye uygun olarak Gölevi Köprüsünü restore edeceğiz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TAVLI’DAN TEŞEKKÜR

Toplantıya ev sahipliği yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’da toplantının Ünye’de düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Tavlı ayrıca Ünye’ye yapılan yatırımlar dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

İKİZCE’DE YOL SEVİNCİ

İKİZCE’DE YOL SEVİNCİ Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in il genelinde başlattığı asfalt …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir