BAŞKAN GÜLER: “ORDU AVRUPA’NIN YEREL YÖNETİMLERİNE ROL MODEL OLUYOR”

BAŞKAN GÜLER: “ORDU AVRUPA’NIN YEREL YÖNETİMLERİNE ROL MODEL OLUYOR”

BAŞKAN GÜLER, AVRUPA YEREL VE BÖLGESEL YÖNETİMLER KONGRESİ 47. GENEL KURUL TOPLANTISINDA KONUŞTU

“SU KAYNAKLARIMIZI KORUMAK VE BU DEĞERLİ KAYNAĞI VERİMLİ KULLANMAK HEPİMİZİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ”

“SUYUN KULLANIMI VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ ORDU’DA UYGULADIĞIMIZ VE DİKKAT ÇEKEN PROJELERİMİZİ GURURLA ANLATTIK”

Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 47. Genel Kurul Toplantısı için Fransa’da bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada su krizi, iklim değişikliği ve su kaynaklarının korunmasına vurgu yaparak Ordu’da hayata geçirdikleri uygulamaları Genel Kurul’a anlattı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaların rol model olduğunu ifade eden Başkan Güler, “Değerli Ordulu hemşehrilerim, sizleri en üst makamlarda ve en üst perdede en güzel şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Uyguladığımız projelerin örnek alındığını ve Büyükşehir Belediyemizin yerel yönetimlere rol model olduğunu tüm hemşehrilerime gururla sunarım” dedi.

Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleştirilen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 47. Genel Kurul Toplantısı için Fransa’ya giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, düzenlenen toplantıya katıldı.

Genel Kurul’un ilk toplantısında bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, iklim değişikliği, su krizi ve bu krize karşı alınabilecek önlemler hakkında katılımcılara önerilerde bulundu.

BAŞKAN GÜLER: “SUYU KORUMAK ASLİ GÖREVİMİZ”

İklim değişikliğinin etkilerine vurgu yapan ve suyun korunması gerekliliğine dikkat çeken Başkan Güler, konuşmasında şunları kaydetti:

“İklim değişimi, dünya çapındaki kuraklıkları ve su krizlerini her geçen günü daha da derinleştiriyor. Artan sıcaklıklar ve akış rejimleri, su kaynaklarımızın hızla tükenmesine yol açıyor. Özellikle tarım, sanayi ve günlük yaşamda suya ulaşmak zorlaşırken, suyun sürdürülebilir bir şekilde kullanılması gerektiği her zamankinden daha önemli hale geldiği çok aşikar olmuştur. İklim değişikliği ve diğer olumsuz faktörler nedeniyle, su kaynaklarımızı korumak ve bu değerli kaynağı verimli kullanmak hepimizin en önemli görevidir. Suyun korunması, tasarruflu kullanılması ve doğa nimetlerinin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması adına çaba sarf etmemiz gerektiğini genel kurul üyelerine önemle anlattım. Çözüm önerilerimizde ise şehrimizde hayata geçirdiğimiz projelerde, kuraklıkla mücadeleye yönelik nasıl somut adımlar attığımızı tek tek anlatarak bilgilerine sunduk”

“ORDU’DA UYGULADIĞIMIZ VE DİKKAT ÇEKEN PROJELERİMİZİ GURURLA ANLATTIK”

İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek amacıyla önerilerde bulunan ve Ordu’da hayata geçirilen çalışmaları da Genel Kurul katılımcıları ile paylaştıklarını aktaran Başkan Güler, şu ifadelere yer verdi:

“Genel kurula ilk önerimiz kırsal mahallelerimiz de uyguladığımız gibi içme suyu depolama rezervlerini artırarak baraj ve gölet çalışmalarına hız verilmesi gerekliliğini sunduk. Aynı zamanda Ordu’muzda bu kapsamda 62 adet içme-kullanma ve hayvan içme suyu amaçlı baraj ve göletler yaptığımızın bilgisini tüm konuklara duyurduk. Önerilerimize yine Ordu’da uyguladığımız “Yağmur Suyu Hasat Sistemi” ile devam ettik. Bu sistemi küresel ısınmanın etkisiyle her geçen yıl daha fazla hissedilen kuraklığa karşı tedbir almak için ivedilikle hayata geçirdiğimizi büyük bir gururla anlattım. Sistemin çatılarda toplanan yağmur suyunu basit filtreleme ile yer altı ve bodrum katlarında yaptığımız depolarda toplayıp ihtiyaç doğrultusunda kullandığımızı ve büyük bir tasarruf elde ettiğimizi bildirdim. Son olarak geleceğimizin garantisi olan su kaynaklarımızı korumak, doğamızın nimetlerini gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam etmemiz gerektiğini anlattım. Su değişimlerine karşı yerel yönetimlerde uyguladığımız bu tür projelerin, yalnızca Ordu’da değil, genel kuruldan sesimizin ulaştığı dört bir yanda uygulanması gerektiğine vurguda bulundum.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE DİZDAR ÇEŞMESİ YOK OLMAKTAN KURTULUYOR

ÜNYE DİZDAR ÇEŞMESİ YOK OLMAKTAN KURTULUYOR Geride kalan 5,5 yılda geçmişi yüzyıllara dayanan birçoğu Osmanlı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir