FocusArea=111111111

ÜNYE DİZDAR ÇEŞMESİ YOK OLMAKTAN KURTULUYOR

ÜNYE DİZDAR ÇEŞMESİ YOK OLMAKTAN KURTULUYOR

Geride kalan 5,5 yılda geçmişi yüzyıllara dayanan birçoğu Osmanlı dönemine ait kültürel miras olan çeşmelerde bakım ve onarım çalışması gerçekleştirerek geleceğe taşıyan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde yer alan tarihi Dizdar Çeşmesinde de restorasyon çalışması gerçekleştirecek.

Üzerinde 1938 tarihi yazılı olan, kesme taştan yapılan tescilli yapı, yapılacak restorasyonunun ardından uzun yıllar akmaya devam edecek.

OSMANLI’DAN İZLER TAŞIYOR

Ünye İlçesi, Dizdar Mahallesi’nde bulunan üzerinde 1938 tarihi yazılı olan ve kesme taştan yapıldığı belirlenen tarihi çeşme Osmanlı’dan izler taşıyor.  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 08.06.2016-3574 Sayılı Kararıyla tescillenen tarihi yapı üzerinde Osmanlıca kitabe, hayal ağacı motifleri, iki adet rozet ve dört sıra Osmanlıca yazı yer alıyor.

5,5 YILDA 5 ÇEŞME RESTORE EDİLDİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geride kalan 5,5 yılda geçmişi yüzyıllara dayanan 5 çeşmede restorasyon çalışması gerçekleştirdi. Bu kapsamda Ulubey ilçesinde bulunan Karakoca Çeşmesi, Uzunmahmut Çeşmesi, Kıranyağmur Çeşmesi, Güzelyurt Çeşmesi ve Gülyalı ilçesinde bulunan Kurtlu Çeşme aslına uygun bir şekilde restore edilerek geleceğe taşındı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Yeniden Refah Partisi Ünye İlçe Teşkilatı’ndan Ünye Gündem Haber’e Ziyaret

Yeniden Refah Partisi Ünye İlçe Başkanı Mehmet Üstündağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ünye Gündem Haber’i …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir