“Muhtarlık, Siyasallaşmamış Tek Çözüm Merkezidir”

“Muhtarlık, siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir”
19 Ekim Muhtarlar Günü programında konuşan Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, “Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir.” vurgusu yaptı.19 Ekim Muhtarlar Günü Ünye’de düzenlenen programla kutlandı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programda, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, anıta çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Dernek Başkanı Mustafa Öztürk, törendeki konuşmasında, muhtarlık müessesesinin Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biri olduğunu ifade etti.

-“Muhtarlık müessesesi Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir” –

Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessesenin siyasallaşmamış tek çözüm merkezi olduğu vurgusu yapan Dernek Başkanı Öztürk konuşmasında şunları kaydetti;

“Muhtarlık müessesesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesiyle Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bugünün Muhtarlar Günü ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Gazi Meclisimize ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Muhtarlık müessesesi Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir.

-“Muhtarlık, siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir” –

Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kuramlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığının sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren, devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Bugünü bizlere muhtarlar günü olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali EROL’un 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Yerel demokrasinin en köklü ve özel uygulamalarından birisi olan muhtarlık müessesesi, halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir