Ünye’de Bilim ve Sanat Bir Araya Geldi: TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Başladı

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Bizim Yunus’un İzinde, Yürüyoruz Bilimle” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. 24-26 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikte, 99 atölyede toplam 693 etkinlik gerçekleştirilecek.

Bilim şenliği kapsamında, öğrenciler ve ziyaretçiler robotik kodlamadan fizik ve kimyaya, kültürel değerlerden sanatsal çalışmalara kadar çeşitli alanlardaki etkinlikleri deneyimleme fırsatı bulacak. Etkinlikte, sanat ve teknolojinin her alanı bir araya gelerek bilimle dolu üç gün yaşanacak.

“Bilim Kültürünün Geniş Kitlelere Yayılması Amaçlanıyor”
Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, açılışta yaptığı konuşmada, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’nın, bilim kültürünün ve iletişimin toplumun geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını amaçladığını belirtti. Tokgöz, şenlikte sergilenen projeler ve etkinliklerin öğrencilerin merakını artıracağını, yaratıcılıklarını geliştireceğini ve onlara bilimsel süreçleri deneyimleme fırsatı sunacağını vurguladı.

“Öğrenciler Üretecek, Keşfedecek ve Gelişecek”
Tokgöz, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda, yenilikçi eğitim yaklaşımlarıyla öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bilim şenliği, çocuklarımıza bilimle, teknolojiyle ve sanatla iç içe bir ortam sunarak sadece öğrenmelerini değil, aynı zamanda üretmelerini ve keşfederek kendilerini geliştirmelerini sağlayacak” dedi.

Katkı Verenlere Teşekkür
Müdür Tokgöz, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen ve destek veren kurumlara teşekkür etti. Katkıda bulunanlar arasında, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yer aldı.

“TUSAŞ’a Yapılan Saldırı, Bilimin ve Teknolojinin Önemini Gösterdi”
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, açılış konuşmasında TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınadı ve bu olayın bilimin ve teknolojinin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Tavlı, Ünye’den TEKNOFEST’te elde edilen başarılara da değinerek, bilimsel çalışmalarda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

“Çocuklarımız Bilime Bir Adım Daha Yaklaşacak”
Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, şenlik alanındaki etkinliklerin öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine imkan tanıyacağını söyledi. Bu tür etkileşimli uygulamaların sayısının artırılmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirten Işık, emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Açılışın ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek bilim şenliği alanı gezildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tercan, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve ailelerin katıldığı etkinlik, 26 Ekim akşamına kadar ziyarete açık olacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı Belli Oldu 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümü, tüm Türkiye ve dış temsilciliklerde olduğu gibi ilimizde de yapılacak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir