ACİLLER DIŞINDA SAĞLIK HİZMETİ SUNULMAYACAK

ACİLLER DIŞINDA SAĞLIK HİZMETİ SUNULMAYACAK

Hekimsen ( Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası) ve Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) başta olmak üzere doktor ve sağlık çalışanlarının meslek örgütleri;  meslek yasasındaki sorunlar, sağlıkta şiddet yasasına dair beklentiler ve maddi yetersizlikler sebebiyle 14, 15 ve 16 Mart günleri  iş bırakma eylemi kararı almıştı.

Ünye’de doktorlar başta olmak üzere hastanelerde görev yapan hekimlerin bir çoğunun da 3 gün boyunca iş bırakma eylemi yapacakları öğrenildi.

TEMEL SORUNLAR

Özlük haklarının hak edilen ölçüde verilmemesi, sağlıkta şiddet ve buna karşı alınması istenilen tüm önlemlerin görmezden gelinmesi, haksız, adaletsiz, ölçüsüz malpraktis cezalar, sistem ve mevzuat hataları gibi temel sorunlara değinen Hekimsen,  taleplerinin kabul edilmesi için14 Mart Tıp Bayramı ve sonrasındaki 2 gün boyunca iş bırakacak. 14-15-16 Mart tarihlerinde pek çok sağlık kuruluşunda hekim bulunamayacak.

TALEPLER

Derhal etkin bir sağlıkta şiddet yasası hazırlanması.
30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğin geri çekilmesini veya revize edilmesi.
Tüm hekimler ve sağlık çalışanlarının emekli ücretlerin iyileştirilmesi.
Tüm hekim ve sağlık çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi.
Aile sağlığı merkezlerinin gider ücretlerinin artırılması.

HEKİME ŞİDDET OLAYI

Hekimsen’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “8 Mart 2022 tarihinde kadın çalışanlarımız sorunlarını yerel basın açıklamaları ile beyan edeceklerdir. Bu tarihte sendikamız kadın hekimlerimize nöbet, icap nöbeti yazılmamasını tavsiye etmektedir.  Cerrahpaşa  Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kurum idaresinin yaklaşımı ve asistan hekime şiddet olayının vuku bulması nedeniyle, 28.02.2022 tarihinde bir gün, Ülke genelinde (14-15-16).03.2022 tarihlerinde 3 gün iş bırakma eylemi kararı almıştır. Yukarıda anılan eylem tarihlerinin tamamında; Acil Servis ve Poliklinikleri, Doğum Salonu, COVID, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri Adli Tıp Kurumu ve tüm yatan hasta servis çalışmaları kapsam dışı bırakılmıştır.

ACİL İCAPÇI BULUNDURMAK ŞARTIYLA

COVID tanı, tedavi, filyasyon ve servislerinde çalışanlar, çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak kaydıyla eyleme katılabilirler. Tüm poliklinik hizmeti verenler, kurumlarında acil icapçı bulundurmak şartıyla, eyleme katılabileceklerdir. Acil servis ve polikliniklerindeki yeşil triajlı hastalarda yaklaşım sadece ampirik tedavi ve olması gerektiği gibi polikliniklere (eylem sonrasına) yönlendirmek şeklinde olacaktır. Ameliyathanelerde sadece acil, onkolojik cerrahiler ile kardiyak by-pass cerrahileri yapılabilecektir. Diğer elektif ameliyatlar yapılmayacaktır. Sağlık kurulları ve heyet poliklinikleri hizmet vermeyeceklerdir. Eylemlerimizin amacı; hastalarımızın, hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarının mutlu olduğu ve mümkün olan en iyi sağlık hizmetinin alınıp verildiği ideal bir sağlık sistemini ülkemize kazandırmaktır.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Ordu’da Araçta Mahsur Kalan 1 Yaşındaki Bebek Kurtarıldı

Ordu’nun merkezde sabah saatlerinde yaşanan olayda, 1 yaşındaki bir kız çocuğu park halindeki aracın içinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir