ATIL TARIM ARAZİLERİ 40 YIL SONRA ÜRETİME AÇILDI

ATIL TARIM ARAZİLERİ 40 YIL SONRA ÜRETİME AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarıma verdiği desteklerle, kent genelindeki atıl araziler yıllar sonra üretime açıldı. “Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi Projesi” kapsamında, İkizce ilçesinde, 40 yıldan bu yana atıl durumda bulunan arazide ekimi gerçekleştirilen soya fasulyesinin hasadı gerçekleşti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gelir getirici projeleri arasında yer alan tarım ve hayvancılık hamlesi her geçen gün büyürken kırsalda yaşayan vatandaşlar için yeni bir umut kapısı oldu.

Kent ekonomisini canlandırmak, tarımı geliştirmek için projeler üreten Büyükşehir Belediyesi damızlık koyun, damızlık kaz, damızlık manda, örtü altı sebze yetiştiriciliği ve kesme çiçek sektörüne verdiği desteklerin yanı sıra atıl durumdaki arazileri de üretime kazandırıyor. 

İkizce ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi Projesi” kapsamında 1981 yılından bu yana tarım yapılmayan arazide ekilen soya fasulyesinin hasadı yapıldı.

14 BİN DÖNÜM ATIL TARIM ARAZİSİ ÜRETİME AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, bugüne kadar yapılan çalışmalarla 10 bin dönüm atıl arazinin üretime açıldığını söyledi. Ultav, “Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi Projesi kapsamında bu yıl nisan ayında 19 ilçemizdeki üreticilere yeşil mercimek, mısır, nohut, 4’lü karışım kaba yem, soya ve kabak olmak üzere yaklaşık 15 ton tohum dağıtıldı. Büyükşehir Belediyemiz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürüttüğümüz projelerle birlikte, ilimizdeki 14 bin dekar atıl tarım arazisi değerlendirilerek üretime kazandırıldı” dedi.

ÜRETİCİLER MEMNUN KALDI

Soya fasulyesi ürününün üreticilere yeni bir gelir kaynağı oluşturduğunu vurgulayan Ultav, “2019 yılından bu yana soya fasulyesi gibi değerli bir bitkinin ilimizin tarımsal ürün deseni içeresine girmesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl İkizce ve Ünye ilçelerimizde soya fasulyesi ekimi yapıldı. Hasat edilen üründen üreticilerimiz memnun. Uygun özelliklere sahip olan yerlerde soya fasulyesi yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak hem atıl tarım arazilerini değerlendirmek hem de ekonomik getirisi yüksek olan bu bitkiden üreticilerimizin daha fazla gelir elde etmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.  

ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÇALIK: “ÜRETİMİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık ise “Bu tarlamız 1981 yılına kadar prinç tarlasıydı. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odamızla birlikte burada örnek bir tarla yapalım istedik. Çok memnun kaldık. İnşallah bundan sonra diğer tarlalarda da soya fasulyesi üretimini artırmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin bu konuda bizlere büyük destekleri var” şeklinde konuştu.

About semanur

admin

Check Also

BAŞKAN GÜLER’DEN AYBASTI VE KABATAŞ İLÇESİNE ÇIKARMA

BAŞKAN GÜLER’DEN AYBASTI VE KABATAŞ İLÇESİNE ÇIKARMA BAŞKAN GÜLER İLÇELERDE DEVLET, BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir