BAŞKAN GÜLER’DEN AÇIKLAMALAR

BAŞKAN GÜLER’DEN AÇIKLAMALAR

“CUMHURBAŞKANIMIZ ŞEHRİMİZDEN MEMNUN AYRILDI”

“EN KÜÇÜK BÜYÜKŞEHİR OLMAMIZA RAĞMEN SINIRLARI ZORLUYORUZ”

“BELEDİYECİLİK BİZİMLE DAHA FARKLI BİR ANLAM KAZANDI”

“5 YILDA YAPILACAK ÇALIŞMALARI BİZ BU ZAMANA KADAR YAPTIK”

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Toplantı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başkanlığında yapıldı. Başkan Güler gündem maddelerine geçmeden önce 30 Temmuz Cumartesi günü toplu açılış törenine katılmak ve fındık alım fiyatını açıklamak üzere Ordu’ya teşrif eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini belirterek,  “Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızı Ordu’da ağırladık. Şehrimizden gayet memnun ayrıldılar. Ordu’muz tarihi günlerinden birini yaşadı. Kendisi ile yaptığımız toplantılarda çok güzel izlenimler edindik, çok güzel görüşmeler yaptık. Ordu’muzun, bölgemizin, ülkemizin hatta dünyamızın gelişimini tartıştık” dedi.

Başkan Güler ardından 3,5 yılda yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine ve kamuoyuna bilgilendirmelerde bulundu.

“EN KÜÇÜK BÜYÜKŞEHİR OLMAMIZA RAĞMEN SINIRLARI ZORLUYORUZ”

Ordu’nun Türkiye’de en küçük büyükşehir olmasına rağmen örnek alınacak çalışmaları olduğunu ve tıpkı Türkiye’nin dünyadaki konumu gibi sınırları zorladığını ifade eden Başkan Güler, “Ordu tıpkı Türkiye’nin dünyadaki konumu gibi sınırları zorlayan bir il halinde. En küçük büyükşehiriz ama yaptıklarımız örnek alınacak şekilde tartışılıyor. Burada da dengeli bir kalkınmayı yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“5 YILDA YAPILACAK ÇALIŞMALARI BİZ BU ZAMANA KADAR YAPTIK”

Başkan Güler şehrin daha önceden birikmiş sorunlarının olduğunu söyleyerek, göreve geldiği günden bu yana özverili çalışmalarla bu sorunları ele alarak yol, su gibi klasik belediyeciliğin yanı sıra tarımda, turizmde, teknolojide atağa geçtiklerini belirtti.

Başkan Güler geçen süre zarfında yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“Klasik belediyeciliğin dışındaki çalışmaları ele aldık. Ordu daha önceden sorun biriktirmiş, yorgun problemlerin olduğu bir şehirdi. Biz bunları tekrar ele aldık. Bu kadar yağmur yağan şehrimizde su sorunu vardı. Su vardı, suyun kalitesi söz konusuydu, bulanıktı, kayıp-kaçak sorunu vardı. Bu anlamda OSKİ’nin yarım milyarı aşan yatırımı oldu. Bunlar ilçelere pay edildi. Yol problemleri vardı. Bizim 3,5 yılımızın zaten 2 yılı pandemi ile geçti. Biz bu 3,5 yılda evvelki rakamları inceleyerek, diğer büyükşehirleri göz önüne alarak söylüyorum, aşağı-yukarı 5 yılda yapılacak şeyi biz bu zamana kadar yaptık. 1600 km yolu beton ve asfalt ile buluşturduk. 670 km de yeni yol açtık. Bu arada da sellerden yaklaşık 600 üzerinde heyelan meydana geldi. Bu bölgemizin kaderi. Bu çalışmalara 1 milyar 800 milyon lira para harcadık. Bütçemizin çok üstünde. Bugünkü bitüm ve beton değerine bakarsak 3,5 milyar liralık iş yaptık. Biz bunları yapmayıp şimdi yapmaya kalksaydık bunların 3/1’ini yapacaktık. Mesela Akkuş’a yaklaşık 70 milyon, Altınordu’ya yaklaşık 490 milyon, Aybastı’ya yaklaşık 80 milyon gibi rakamlarla çalışmalar yaptık. 3 yılda 670 km yeni yol yaptık. Bunun için 570 bin kamyon kazı yaptık. 27 bin 500 km yolu vardı, Ordu 81 vilayette en fazla yol ağına sahip ilimiz. Biz yine yol yapıyoruz. 36 bin metre uzunluğundaki yağmur suyu ve baks temizliği gerçekleştirildi. 200 bin metrekare kaldırım yapıldı. 110 bin metreküp sanat yapısı, 123 bin metre yeni yağmur suyu hattı inşa edildi.”

Başkan Güler açıklamalara şu sözlerle devam etti:

“Senelerdir temizlenmemiş olan kanalizasyon ve menfezlerden atık topladık. Araba lastiği, bisiklet, buzdolabı gibi malzemeler çıkararak 1800 kamyon temizlik yaptık. 20 kilogram yağmur yağan yerde sıkıntı olurken, biz de 260 kg yağmur yağdığında çok şükür sorun olmadı. Bu kadar yağmur yağan bölgede su sıkıntısı olduğu için 30 adet sondaj kuyusu açtık. Bunlardan bir tanesi Gülyalı. Kuyu nerde açılır suyun olmadığı yerde açılır. Biz bu kadar yağmur yağan yerde suyun idaresi ile hareket ettik. İçme suyunda kayıp-kaçak oranı yüzde 56’idi. 3 yılda 56’dan 35’e düşürdük. Bunun miktarı 7 milyon metreküp su. Fatsa, Perşembe, Ulubey ve Gölköy ilçelerinin bir yıllık su ihtiyacını kaybediyorduk. Hem de suları temizledikten sonra borulardan kaybediyorduk. Artık bu suları kazandık. Kendi sayaçlarımızı ürettik ve kendi fabrikamızı kuruyoruz. Bunun haricinde 3 yıllık kiralama bedeli karşılığında 80 adet araç ve iş makinesi aldık. 3 yılda kiralayacağımızı hesap ettik ve satın aldık. Satın alınan araçlarla 2 yılda 78 milyon lira tasarruf sağladık. Bunların hepsi yönetim unsuru.”

“BELEDİYECİLİK BİZİMLE DAHA FARKLI BİR ANLAM KAZANDI”

Yapılan diğer çalışmalardan da kısaca bahseden Başkan Güler “Mesudiye’ye hayvan ihtisas bölgesi açılıyor. Mesudiye ayağa kalkacak. 15 bin baş hayvan yetişecek ve Mesudiye’ye bir yerde devlet kuşu kondu. Yeşil ekonomiyi başlattık. Hepimizin yıllarca iç içe yaşadığımız çöpü enerjiye çevirdik. Sinek, farelerin olduğu yerde biz onları aldık elektrik üretiyoruz. Bir yandan tarımı harekete geçirdik. Mavi yemişinden siyez buğdayına ve bamya üretimine geçtik. 900 mağazada Ordu yumurtası satılmaya başladı. Belediyecilik bizimle daha farklı bir anlam kazandı ve gelenlerde bunu görüyor. Aktif karbon fabrikamız güzel bir üretim yapacak şekilde projelendirildi. Fındık kapsülünden kaba yem yaptık. Bunun toplam değeri Ordu için 150 milyon lira. Su şişeleme tesisleri için bütün izinleri aldık. Dünyanın en iyi sayaçlarından bir tanesini yapıyoruz” dedi.

41 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

İhtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 41 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 31 gündem maddesi meclis tarafından kabul edilirken 10 gündem maddesi ise komisyona havale edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi bir sonraki toplantısını 13 Eylül Salı günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirecek.

About semanur

admin

Check Also

Ordu’da Araçta Mahsur Kalan 1 Yaşındaki Bebek Kurtarıldı

Ordu’nun merkezde sabah saatlerinde yaşanan olayda, 1 yaşındaki bir kız çocuğu park halindeki aracın içinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir