BAŞKAN GÜLER’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN GÜLER’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, 19 ilçede 772 mahalle muhtarı ile istişare içerisinde çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Güler, muhtarları en yakın mesai arkadaşı olarak gördüklerini söyledi.

Muhtarlık müessesinin yerel demokrasinin en köklü uygulaması olduğunu aktaran Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yerel demokrasinin en köklü ve özel uygulamalarından birisi olan muhtarlık müessesesi halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, diğer yandan hem geleneksel hem de gününüz kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil etmektedir.

Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren, her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız, mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuştur.

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

19 ilçemizde 772 mahallemizde sorunların ve ihtiyaçların tespit edilmesinde en önemli referans noktamız, uç beyleri olarak gördüğümüz değerli muhtarlarımızdır.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da muhtarlarımızla birlikte vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmanın gayreti içerisinde olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle gerek milleti gerekse devleti temsil eden Ordulu muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Ayrıca görevi başında hayatını kaybeden bütün muhtarlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.10.2024 VEFAT İLANLARI

MURAT KESKİN VEFAT ETTİ Fevzi Çakmak Mahallesinden Mustafa ve Şenol Keskin kardeşlerin babası, Hüseyin Keskin, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir