BAŞKAN GÜLER’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN GÜLER’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

“11 İLÇEMİZE SIKIŞTIRILMIŞ DOĞAL GAZ GELECEK”

“LİMAN ÇALIŞMALARIMIZ İHRACATA AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

“FINDIĞIN ÜRETİMİNDEN, FİYATINDAN ZİYADE İHRACATI NOKTASINA DA KONUŞALIM”

“DÜNYA BİZİM ÜÇ YIL ÖNCE GELDİĞİMİZ NOKTAYI DAHA YENİ TARTIŞIYOR”

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK ÇİMENTO KONUSUNDA DA FAALİYETE BAŞLATTIK”

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya geçmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verirken gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclisi encümen ve komisyon üyesi seçimleri yaptı.

“FINDIĞIN ÜRETİMİNDEN, FİYATINDAN ZİYADE İHRACATI NOKTASINA DA KONUŞALIM”

Fındık üretiminin yanı sıra ihracat anlamında değerlendirmelerde bulunan Başkan Güler, ihracatçılığın arka planlara atıldığını ifade etti.

Fiyatından, miktarından ziyade ihracatı konusunda da ön plana çıkmak gerektiğini söyleyen Başkan Güler, “Ordu’nun daha önceden 67 ihracat firması varken, şu an da 19 firması var. Yani oldukça düşmüş. Dünyanın en çok fındığını üreten biziz, ama biz bunları konuşmuyoruz. Bunları sizle birlikte çalışmaya davet ediyorum” dedi.

Başkan Güler şöyle konuştu:

“Dört tane şirket kurduk. Bu şirketlerimizden bir tanesi ORTAR. Yani Ordu Tarım Şirketimiz. Bu şirketimiz de sadece sebze, meyve, hayvancılık için değil başta fındık olmak üzere kuruldu. Fındık ile ilgili çok özel projeler yürütüyoruz. Bunların içinde bahçelerin birleştirilmesi, bakımı, veriminin artırılması, ilaçlanması var.  Biraz daha fındığın üzerinde sadece fiyatın oluşması, miktarın tartışılması değil, ihracat konusuna dikkatinizi çekmek isterim. Politika dediğimiz şey gündelik işlerimiz olmamalı. Fındık olmalı, sosyal meselelerimiz olmalı, kültür olmalı. Burada siyasetin seviyesini hem yukarı çıkartmak hem de ekonomiye, sosyal konulara bilhassa ihracat konusuna çekmek istiyorum. Ordu’nun daha önceden 67 ihracat firması varken, şu an da 19 firması var. Yani oldukça düşmüş. Dünyanın en çok fındığını üreten biziz, ama biz bunları konuşmuyoruz.”

Meclisteki asıl gündemlerin konuşulmadığını söyleyen Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:

“Meclisimizde imar konularının yanı sıra bu tür konulara da değinelim. Gündemimizin yüzde 85’i imar olurken biz esas gündemi ıskalıyoruz. Bu noktada elimizden gelen her şeyi birlikte yapalım. Fındığın sadece üreticisi olarak değil aynı zamanda fiyatını, ihracatını, katma değerini kontrol eden kişiler olalım. Asıl siyaset budur. Mikro politika yerine, makro politikalara ağırlık verelim.  Fındığı bu sebeple katma değeri yüksek ürünlere çevirelim. Bu noktada ORTAR bu çalışmaları yapıyor. Kabuğundan tutun uç ürününe kadar gidiyoruz.”

“LİMAN ÇALIŞMALARIMIZ İHRACATA AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Başkan Güler denizcilik ve liman çalışmaları hakkında bilgi vererek Ünye Limanındaki çalışmaların ihracat açısından büyük önem arz edeceğini belirtti. 30 yıldan bu yana 180 metre uzunluğunda kullanılan rıhtımın yapılan çalışmalarla 230 metreye çıkarıldığını da ifade eden Başkan Güler, eskiden rıhtıma bir gemi yanaşabilirken şimdi iki geminin yanaşabileceğini söyledi.

Başkan Güler açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Liman çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Denizlerimize ağırlık vermiştik, balıkçı barınaklarımız dahil olmak üzere. Ünye Limanındaki rıhtım 30 yıldır 180 metre boyundaydı. Biz bunu 230 metreye çıkardık. Böylece iki gemi birden yanaşıyor. Eskiden bir gemi yanaşabiliyordu, diğeri beklemek zorunda kalıyordu. Fatsa limanı için önemli çalışmalarımız var. Ayrıca Melet’in mendireği de dahil olmak üzere, balıkçı barınaklarımıza yaptıklarımız var. Bunlar aynı zamanda ihracat içinde çok önemli unsurlar.”

“DÜNYA BİZİM ÜÇ YIL ÖNCE GELDİĞİMİZ NOKTAYI DAHA YENİ TARTIŞIYOR”

3 yıl öncesinde gıda konusunun önemine değinerek bu zamana kadar nitelikli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Güler, “Şu an da bütün dünya bizim üç yıl önce geldiğimiz noktayı daha yeni tartışıyor” dedi.

Başkan Güler şöyle konuştu:

“Başından beri gıda konusuna dikkat çekmiştim. Yaptığımız çalışmalarla tarıma, hayvancılığa ağırlık vermiştik. İlk defa bir belediyede tarım dairesi kurduk. Şu an da bütün dünya bizim üç yıl önce geldiğimiz noktayı daha yeni tartışıyor. Bu baharı ekip, biçmek konusunda iyi kullanmalıyız. Üretimi tekrar canlandırmamız lazım. Biz buna 2,3 yıl önce başlamıştık. Soya dahil olmak üzere siyez, mercimek, nohut dikimi yaptık. Şu an da 700 mağazamızda Ordu yumurtası satılıyor. 35 milyon yumurta ve yurtdışına da ihraç ediyoruz. Ordu yumurtası fındığa alternatif bir ürün olarak hayatımıza katıldı.”

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK ÇİMENTO KONUSUNDA DA FAALİYET BAŞLATTIK”

Çimento üretimi ve kullanımı konusunda açıklamalarda bulunan Güler, “Yakınımızda bir çimento fabrikası var ama Ordu en pahalı çimentoyu kullanıyor. Ama bu bizim gündemimiz de bu hiç konuşulmuyor” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya da el attıklarını ifade eden Güler, “Yollarda, inşaatlarda çimento kullanıyoruz. Bu noktada yeni bir faaliyet başlattık. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya da sahip çıkıyoruz.  Yakınımızda bir çimento fabrikası var ama Ordu en pahalı çimentoyu kullanıyor. Ama bu bizim gündemimiz de hiç konuşulmuyor. Biz bunları konuşmadıktan sonra neyin politikasını yapacağız” şeklinde konuştu.

“11 İLÇEMİZE SIKIŞTIRILMIŞ DOĞAL GAZ GELECEK”

11 ilçeye sıkıştırılmış doğal gaz geleceğini söyleyen Başkan Güler, eski bir enerji bakanı olarak çalışmalar yaptığını ifade etti. Pazartesi günü Enerji Bakanının Ordu’ya geleceğini de aktaran Güler, belirlenen tarihlerin öne alınması konusunda tekliflerde bulunacağını söyledi.

Güler şöyle konuştu:

“AKSA ile görüşme yaptık. Aslında direkt görev bizim değil ama bir faydamız olsun diye ve ilçelerimizden de teklif geldiği için, eski bir enerji bakanı olduğum için doğal gazı Ordu’ya getiren biri olduğum için bunlara girdik. 11 ilçemize sıkıştırılmış doğal gaz gelecek. Pazartesi günü Enerji Bakanımız Ordu’ya geliyor. Bu tarihleri biraz daha öne çekmeye çalışacağız. Ama doğalgazı getirmek için sizin de göreviniz var. Yaklaşık bir dönümlük bir alanı temin edeceksiniz. Buraya tesis kurulacak. Ondan sonra kazılar başlayacak. Bu gazın fiyatı normal gaz ile aynı. Siz hesabınızı yapın bizlerde sizlere yardımcı olalım.”

Encümen ve komisyon üyesi seçimin yapıldığı Ordu Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisinde seçilen isimler şu şekilde:

ENCÜMEN ÜYELERİ

AŞKIN BAŞ

CELAL TEZCAN

ABDULLAH COCİ

ADEM ATİK

NECMİ DEMİR

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU

AŞKIN BAŞ

ABDULLAH COCİ

MUHAMMET SÜNNÜ

H.ATAKAN KILIÇ

EMRE BAFRA

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU

İSA KARAYİĞİT

OLGUN OCAK

KEREM EM

RESUL ATAŞ

AHMET ŞAHİN

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

HÜSEYİN İNANIR

M.OKYAY SARIHAN

FATİH ABACI

MACİT COŞKUN

YAŞAR TAMİSOĞLU

EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU

HÜSEYİN KOCAKOÇ

NAMIK PAÇ

HÜSEYİN CEM EYÜPOĞLU

NEVZAT EGE

KEMAL KAHRAMAN

ULAŞIM KOMİSYONU

RUHİ ÖZBAY

AYHAN  USTA

ALPER BEKTAŞ

MUSA SARIDİKEN

NURETTİN AYDOĞDU

HUKUK KOMİSYONU

YELİZ ÜRER ARAZ

SELAHATTİN ÇEKİCİ

HÜRBAY DURAN

MURAT ÇAVUŞ

MUHAMMER ÖZER

KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU

SERPİL KOÇAN

YELİZ ÜRER ARAZ

CENGİZ KOÇYİĞİT

TURGUT SİVRİKAYA

NİHAT ÇATIK

44 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Nisan Ayı Olağan Toplantısında ihtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 44 gündem maddesi görüşüldü. Bu maddelerden 24’ü karara bağlanırken 20 madde ise ilgili komisyona havale edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayının ikinci birleşiminin tarihini 21 Nisan Perşembe saat 14.00 olarak belirledi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Ordu’da Araçta Mahsur Kalan 1 Yaşındaki Bebek Kurtarıldı

Ordu’nun merkezde sabah saatlerinde yaşanan olayda, 1 yaşındaki bir kız çocuğu park halindeki aracın içinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir