Başkan Tavlı, “ Yunus Emre’yi İnsan Sevgisi ve Engin Hoşgörüsüyle İyi Anlamalıyız”
Gönüllerin Mimarı Yunus Emre’nin 701. Ölüm yıldönümü nedeniyle Ünye’de düzenlenen programda konuşan Başkan Hüseyin Tavlı, “Yunus Emre’yi insan sevgisi ve engin hoşgörüsüyle iyi anlamalıyız” diyerek Yunus Emre’nin Gönüllerin Mimarı olduğunu belirtti.
Büyük Tasavvuf Alimi Yunus Emre’nin ölümünün 701. Yıl dönümü nedeniyle Ünye’de kabri başında bir program düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Belediyesi ve Yunus Emre Derneği tarafından organize edilen programa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Yarbay Bünyamin Dönmez, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Müftüsü İsmail Çiçek, siyasi parti ile STK Başkan ve temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programa gelen davetlileri Ünye Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinden oluşan “Bizim Yunuslar” grubu giydikleri Yunus Emre kıyafetleriyle karşıladı.
Kur’an’ı Kerim ile başlayan programda İl Müftüsü İsmail Çiçek dua yaptı.
Başkan Argan, “Yunus Emre Deyince Hep Aklımıza Güzellikler Gelir”
Yunus Emre’nin “Ben Gelmedim Kavga İçin” sözleriyle konuşmasına başlayan Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, “Yunus Emre Hazretlerinin ölümünün 701. Yıldönümünde onu rahmet ve minnetle anıyoruz. Dile kolay 701 yıl sonra bile bir insanı anıyoruz. Sadece yaşadığı asra değil bu asra bile damgasını vurmuş. Yunus Emre deyince hep aklımıza güzellikler gelir. Sevgi gelir, hoşgörü gelir en önemlisi de kalp kırmama gelir” dedi.
Başkan Tavlı, “Yunus Emre’nin Tüm Bu Tasavvufi Yolculuğu Sonrasında Hakk’a Yürüdüğü Yerin Ünye Olduğu Güçlü Kanıtlarla Ortadadır”
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuşmasında, “Hakk’ı uzaklarda arama, Hakk’ın durağı gönüldedir’. İnsan fıtratında yer alan belki de en önemli değerlerden biri olan sevgi ve kardeşliğin önemine, hayatı boyunca vurgu yapan ve Allah sevgisi ile yoğrulmuş, ruh dünyasının manevi iklimini insanlığa aşılamaya çalışan dünyanın en önemli tasavvuf düşünürlerinden biri olan Yunus Emre’nin insanlığa verdiği mesajlar günümüzde de geçerliliğini korumaktadır. Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”, UNESCO tarafından da yine 2021 yılının “Yunus Emre Yılı” ilan edilmesi ile birlikte bu değerli tasavvuf düşünürümüzün önemini bir kez daha vurgulama imkânı doğmuştur. Yunus Emre, tasavvufi düşüncelerini insanlığa aşılamak adına yaşamı boyunca Anadolu’nun birçok bölgesine ziyaretlerde bulunmuş ve belirli süre yaşamıştır. Yunus Emre’nin tüm bu tasavvufi yolculuğu sonrasında Hakk’a yürüdüğü yerin Ünye olduğu güçlü kanıtlarla ortadadır. İçinde insan sevgisi ve engin hoşgörüsü ile bizleri barışa, dostluğa, yardımlaşmaya ve birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya yönlendiren Yunus Emre’yi iyi anlamalıyız. Bu vesileyle Ünye’mizin yunus emre ile birlikte bir bütün olarak anılmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlar ile temsilcilerine teşekkür ediyorum. Tasavvuf şairimiz, gönül insanı Yunus Emre’yi vefatının
701. Yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.
Genel Sekreter İnan, “Yenilenen Yunus Emre Külliyesi Tüm Ünyelilere Hayırlı Olsun”
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan “ Yunus Emre kendini öğretmeyen ilimden kimseye fayda olmadığını belirtiyor. Geçen sene açılışını yaptığımız çevre düzenlemesi ve külliyesiyle Yunus Emre Türbesi tüm Ünyelilere hayırlı olsun” dedi.
Kaymakam Işık, “Yunus Emre Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş’a Bizim İllere Bir Köprüdür”
Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “vefatının üzerinden 7 asır geçmesine rağmen Yunus Emre’yi her dem taze tutan sır aşktır. Aşk odununda pişirdiği şiirleri, ilahileri ve sözleriyle Yunus Emre de aşk medeniyetinin bayraktarı olmuştur. Yunus Emre Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş’a bizim illere bir köprüdür” dedi.
Konuşmaların ardından Yunus Emre, kabri başında anılarak yâd edildi. Program ikramlarla sona erdi.