BÜYÜKŞEHİRDEN KABADÜZ’E ÖRNEK BESİ ÇİFTLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SON YILLARDA TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA YAPTIĞI YATIRIMLAR VE ÇİFTÇİYE SAĞLADIĞI DESTEKLERLE DİKKAT ÇEKİYOR. BÖLGEDE TARIM VE HAYVANCILIK YAPANLARIN SAYISI YÜKSELİRKEN KABADÜZ’DE GEÇEN YIL AÇILAN BESİ ÇİFTLİĞİ MODERN HAYVANCILIK İLE BÖLGE HAYVANCILIĞINA KATKI SAĞLIYOR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde Kabadüz ilçesinde son teknoloji ile hayata geçirilen Büyükbaş Sığır Besi Çiftliği, modern besicilik anlayışıyla Ordu başta olmak üzere bölge hayvancılığına büyük katkı sağlıyor.
HEDEF: ‘KENDİ KENDİNE YETEN ORDU’
Mesudiye’de Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlatan, yine Mesudiye ilçesinde Hayvan Kiralama Merkezini sektöre kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Kabadüz ilçesinde hayata geçirdiği Büyükbaş Sığır Besi Yetiştiriciliği Tesisiyle ‘Kendi Kendine Yeten Ordu’ hedefine emin adımlarla ilerliyor.
Bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, yerel kalkınmaya destek sağlaması amacıyla geçen yıl kurulan tesiste 125 adet büyükbaş hayvan bulunuyor. Ortalama 8 ile 10 aylık alınan büyükbaş hayvanlar 6 ile 8 aylık sürelerde organik ürünlerle beslenerek kaliteli ve sağlıklı bir ete sahip olması sağlanıyor.
MODERN BESİCİLİK
Besi çiftliği ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Veteriner Hekim Hüseyin Aras, besi performansı yüksek, kısa sürede canlı ağırlığı artışı yüksek olan hayvanlar ile en uygun maliyette en kısa sürede ürün çıkarma işlemi gerçekleştirildiğini ifade etti:
Veteriner Hekim Aras şöyle konuştu:
“Büyükbaş Besi Çiftliğimiz 2022 yılında Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in büyük destekleriyle açıldı. Bu tesisimizde 125 adet özel ırk dediğimiz simental ırk hayvanlarımız bulunmaktadır. Bu hayvanlarımızın besi performansı yüksek, günlük canlı ağırlığı artışı yüksektir. Hayvanlarımız 8 ile 10 aylık alınıp ortalama 6 ile 8 aylık arasında bakılarak besisi tamamlanmaktadır. Aynı zamanda çiftliğimiz son teknolojik sistem ile donatılmıştır. Yem karma makinesinden otomatik suluklara kadar her şeyimiz mevcut. Yine gübre kısmımızda depolanan gübre ayrıştırılarak organik doğal gübre elde ediliyor. Bu gübreleri de tarım arazilerinde fındık bahçelerinde kullanılabiliyor. Bu hayvanlarımız kültür ırkı olduğundan dolayı besi performansı yüksek, kısa sürede canlı ağırlığı artışı yüksek olduğundan kaynaklı en kısa sürede ürün çıkarma işlemi gerçekleştiriliyor”