CHP Ünye Kadın Kolları: ‘Narin Bebek İçin Adalet’!

Çocuklara karşı şiddet konusunda susmayacağız. Henüz küçücük yaşında savunmasız bir çocuğun, Narin’in hunharca katledilmesinden 19 gün sonra bir dereye atılmış bedenine rastlandı. Bu insanlık dışı cinayet Diyarbakır’da ya da başka şehirde olabilir. Narin’ler başka evde dünyaya gelebilir. Fakat hepimizin evlerinde yüreğinde derin yaralar açtı. Türkiye’de son yıllarda artan kadın ve çocuk cinayetleri karşısında susmayacağız.

Narin gibi daha nice çocuğumuz bu ülkenin karanlık yüzü olan şiddetin kurbanı oldu. İlçemizde de yıllar önce Narin kızımız gibi Bayramca mahallesinde öldürülüp dereye atılan kızımızı anmadan geçemeyeceğim. Eylül, Leyla, Naz  Ceylin, Rabia, Özge, Irmak, Müslime… adını sayamayacağımız kızlarımızı koruyamadık.

Çocuklarını koruyamayan toplum geleceğini de koruyamaz. Katledilen sadece Narin değil: kadın ve çocuk haklarıdır. Cinayetlerin arkasında bir fail değil yıllardır sürdürülen yanlış aile politikaları ve gerici eğitim politikaları bulunmaktadır. Narin’i katleden bu gerici zihniyetin yarattığı baskı ortamıdır. Kadınlar ve çocukları korumayan gerici politikalar, kadınların sesini kısmak, onları görünmez kılmak için dini söylemleri araçsallaştırmakta ve bu durum kadınlarımızın hayatını tehlikeye atmaktadır.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa yaşam hakkıdır. İktidara bu bu yasadan çıkma kararı çocuk ve kadın cinayetlerinin artmasına zemin hazırlamıştır.

Bu sözleşmeden çekilmek şiddeti meşrulaştıran failleri cesaretlendiren bir adım olmuştur.

6284 Sayılı kanun ise şiddete uğrayan kadınların ve çocukların korunmasını sağlamak için hayati önem taşıyan bir yasadır. Ne yazık ki; bu yasa yeterince etkin uygulanmama, şiddete karşı koruma mekanizmaları zayıflatılmaktadır.

Son zamanlarda yaşanan bu acı olaylarla ilgili yayın yasağı getirilmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi kadın kollarına mensup kadınlar olarak bu yasaklara rağmen ve her türlü engellemelere rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz. Yargı sürecinin takipçisi olacağız.

Adalet yerini bulana kadar şiddete, kadın ve çocuk cinayetlerine karşı sesimizi her alanda yükselteceğiz.

Yaşamak hakkımız, yaşatmak ise görevimizdir.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Akkuş’ta Ağaçtan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

Akkuş ilçesine bağlı Damyeri Mahallesi’nde meydana gelen trajik bir olayda, ceviz ağacından düşen 3 çocuk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir