EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Batıpark’ın çevre iyileştirmesi için Çevre Bakanlığı’ndan 7 milyon TL bağış alınacağı, Ünye İskelesi adıyla belediyenin kendi sucuğunu imal edeceği, otoparkın şehit yakını ve gazilere 12 saat ücretsiz hizmet vereceği açıklandı.

Ünye Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Ünye Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı, 3 Eylül 2024 Salı günü Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündeme alınan 10 madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda alınan kararlar arasında, Batıpark’ın çevre iyileştirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 7 milyon TL yardım talep edilmesi dikkat çekti. Bu yardım ile çöp konteynırları, dekoratif solar enerjili aydınlatma lambaları, begonit taş kaplama ve çöp kovası gibi çevre düzenlemeleri yapılacak.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızın Batıpark Projemizde çöp konteynırlarından dekoratif solar enerjili aydınlatmalara kadar ihtiyaç duyduğumuz malzemeler için 7 milyon TL’lik bağış sağlanacak” açıklamasında bulundu.

Sosyal belediyecilik alanında yeni bir adım atan Ünye Belediyesi, tesislerinde kullanılacak sucukları ‘Ünye İskelesi’ markası altında üretmeye karar verdi. Başkan Tavlı, bu ürünün hem sağlık açısından hem de yerel ekonomi için önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Kapalı Spor Salonu altındaki otoparkta şehit yakınları ve gazilere uygulanan ücretsiz park süresi 5 saatten 12 saate çıkarıldı.

Günpınarı Mahallesi’nde kadastro yenileme çalışmaları yapılacak. Bu projede görev alacak bilirkişiler ise tecrübeli isimlerden oluşacak.

Toplantının sonunda, 2025 yılında uygulanacak vergi, harç ve ücret tarifelerinin belirlenmesi talebi tarife komisyonuna havale edildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Ordu’nun Ünye ilçesi Bayramca Mahallesi’nde geçtiğimiz gün yaşanan üzücü bir olay, mahallede tedirginlik yarattı. Başka …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir