Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FINDIK KAPSÜLÜ SAMANDAN DAHA VERİMLİ ÇIKTI

FINDIK KAPSÜLÜ SAMANDAN DAHA VERİMLİ ÇIKTI

FINDIK KAPSÜLÜ SAMANDAN DAHA

FINDIK KAPSÜLÜ SAMANDAN DAHA VERİMLİ ÇIKTI

BAŞKAN GÜLER’İN GİRİŞİMLERİ İLE FINDIĞIN KABUĞU VE KAPSÜLÜ EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in fındık kabuğundan birçok sektörde ham madde olarak kullanılan aktif karbon üretimi gerçekleştirmesinin ardından bu kez fındık kapsülünden hayvan yemi üretimi gerçekleştirildi. Kapsülden üretilen hayvan yeminin yapılan laboratuvar analizleri sonucunda hayvanlar için önemli bir besin kaynağı olan samandan daha değerli olduğu ortaya çıktı.

Göreve başladığı günden bu yana fındık altı arazilerinin değerlendirilmesi için üreticilere Bafra ırkı koyun, kaz, hindi gibi küçük baş ve büyük baş dağıtımı yapan, fındık kabuğundan aktif karbon üretimini başlatan Başkan Güler şimdi de fındık kapsülünden kaba hayvan yem üretimi çalışmaları başlattı.

VERİMİ YÜKSEK ÇIKTI

Çalışmaların hızla ilerlemesi için ekiplerine talimat veren Başkan Güler, sıkı bir çalışmayı ile bir ilke imza atmak için ilk olarak kapsül öğütme makinesi imalatının yapılmasını sağladı. Fındık kapsüllerinin kurutulmasının ardından imalatı yapılan makinede kapsüller öğütülerek yeme çevrildi.

Başkan Güler ürünün veriminin belirlenmesi için de laboratuvar ortamında ürün analizini yaptırdı. Fındık kapsülünden üretimi yapılan yemin, üreticilerin ham protein ve enerji açısından büyük bir besin kaynağı olan ve hayvanların beslenmesi için yaygın olarak kullanılan samandan daha değerli olduğu belirlendi. Bu ürünün tüketip tüketilmemesini anlamak için de diğer yemlerle karıştırılarak hayvanlara verildi ve olumlu sonuçlar alındı.

ÜRETİCİYE AYRI BİR GELİR KAYNAĞI OLACAK

Fındık ayıklama makinesi olan patoza verildikten sonra ortaya çıkan kapsülün büyük çoğunluğu çöpe giderken hayvan besicileri ise hayvan altlarına koyarak değerlendiriyor. Yem üreten makinenin seri üretiminin gerçekleştirilmesi ile kapsül üreticiler için ayrı bir gelir kaynağı oluşturacak.