Hollandalı Kadın İslamiyeti Seçerek Ünye’de Müslüman oldu

Hollanda vatandaşı Helena Maria Ünye İlçe Müftülüğünde düzenlenen “İhtida Merasimi” ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müslüman olmak istediğini belirterek eşi Gökcen Akarsu ve Yavi Mahallesi Merkez Cami İmam Hatibi Hüseyin Ateş ile İlçe Müftülüğüne başvuran Hollanda uyruklu Helena Maria için “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Helena Maria Hanımefendi’ye İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verdi.

Müftü Okuş, “Siz, İslam dinini hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bildirildiği ve Peygamber Efendimiz (sas)’in de müjdelediği üzere artık geçmişteki bütün günahlarınız bağışlandı. Bugünden sonra hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış oldunuz.” dedi.

Merasimde Helena Maria Hanımefendi’ye Aleyna ismi verilerek ihtidâ belgesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarına ait çeşitli kitaplar ile Kur’an-ı Kerim meali hediye edildi.

Eşinin Müslüman olmasından ve İslam’ın insana verdiği değerden etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Helena Maria çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi.

İhtida merasimi İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş’un yapmış olduğu duayla sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR, İKİ MAHALLENİN DAHA İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZDÜ

BÜYÜKŞEHİR, İKİ MAHALLENİN DAHA İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZDÜ 19 ilçede çalışmalarını ara vermeden sürdüren Ordu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir