KORGAN’A 7.000 KAMYON MALZEME

Korgan ilçesinde, 80 yıldan bu yana heyelan yaşanan, 200 hanenin risk altında olduğu, 23 mahalleye ulaşım sağlanan Sülük Gölü ve çevresinde yapılan çalışmaların büyüklüğü rakamlarla ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden çalışmalarda, bugüne kadar 7 bin 50 kamyon kazı ve dolgu çalışması yapıldı.  

Ordu’nun Korgan ilçesinde bulunan 3 mahallede, 1939 yılında Erzurum’da yaşanan deprem sonrası küçük çaplı heyelanlar başladı. Bölgedeki fay hatlarının kırılması ve su kaynaklarının toprağın altına girmesiyle birlikte heyelanlar her geçen yıl artarak devam etti. Yazıcı, Tepe ve Dip Mahallesi’nde bulunan 110 dönümlük arazi günden güne kayarak, yerinden oynamaya başladı. Heyelanla birlikte toplam 23 mahalleye ulaşım sağlayan karayolunda da göçmeler oluştu. Yol zaman zaman trafiğe kapandı. Yaklaşık 70 kişinin tapulu arsasının bulunduğu alanda, sınır çizgileri de 3 yılda bir değişkenlik göstermeye başladı.

BAŞKAN GÜLER TALİMAT VERDİ

Arazi etrafında bulunan Sülük Gölü olarak adlandırılan iki gölden kaynaklandığı belirlenen heyelanlar sonrası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla bölgede çalışma başlatıldı. İlk olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı botlarla, göllerde derinlik ve suyun eğimine göre keşif çalışması yapıldı.

SULARIN TAHLİYESİ GERÇEKLEŞTİ

Sonrasında ise bölgede bulunan iki gölün boşaltılma işlemine başlandı. Heyelana neden olan göllerin boşaltılmasıyla birlikte, yüzeyde bulunan kaynak sularının arazilere zarar vermemesi için taş dolgu çalışması yapıldı ve suların taşların altından tahliye edilmesi sağlandı.

23 MAHALLE DERİN BİR NEFES ALDI

Kaynak sularının arazilere verdiği zararlar için alınan önlemlerin ardından, 23 mahalleye ulaşım sağlayan güzergahta da kazı ve taş dolgu çalışması başlatıldı. Yolun 6 metre altına giren ekiplerin bölgedeki kazı ve dolgu çalışmaları devam ederken, arazide yapılan çalışmaların büyüklüğü de rakamlarla ortaya çıktı.

44 BİN 425 M3 KAZI, 21 BİN 300 M3 DOLGU ÇALIŞMASI YAPILDI

Yaklaşık 6 aydan bu yana devam eden çalışmalarda, 44 bin 425 m3 kazı, 21 bin 300m3 taş dolgu çalışması yapıldığı belirlendi. Bölgede kazı ve dolgu işlemleri için şu ana kadar 7 bin 50 kamyon seferi düzenlendi. Kazı ve dolgu çalışmalarının devam ettiği güzergahta, yapılacak zemin iyileştirmelerinin ardından, yol asfalt ile buluşacak. 23 Mahallenin 80 yıllık yol ve arazi çilesi de sona erecek.

About Cesur İlkeli

BLOG YAZARI

Check Also

BAŞKAN GÜLER’DEN AYBASTI VE KABATAŞ İLÇESİNE ÇIKARMA

BAŞKAN GÜLER’DEN AYBASTI VE KABATAŞ İLÇESİNE ÇIKARMA BAŞKAN GÜLER İLÇELERDE DEVLET, BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir