Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ORDU İLİ VE İLÇELERİ BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ

Bayram namazı vakitleri ilden ile göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin doğudaki illerimizde bayram namazı sabah daha erken kılınırken, batıdaki illerimizde ise bayram namazı biraz daha geç kılınabiliyor.

Bayram namazı vakitleri ilden

Bayram namazı vakitleri ilden ile göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin doğudaki illerimizde bayram namazı sabah daha erken kılınırken, batıdaki illerimizde ise bayram namazı biraz daha geç kılınabiliyor.

Peki, Ordu‘da bayram namazı saat kaçta kılınacak 2022?

Ordu‘da Ramazan Bayramı namazı saat kaçta, ilçelerinde saat kaçta kılınır? Ordu şehrimizde Ramazan Bayramı namazı hangi gün, saat kaçta kılınacak? Ordu’da ilçelerinde bayram namazı saat kaçta olacak? İşte tüm bilgiler…

RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI HANGİ GÜN KILINACAK?

2022 yılında Ramazan Bayramı 1. günü 2 Mayıs Pazartesi’ye denk gelmektedir. Haliyle bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi sabah namazından sonra camide kılınacaktır. Bayram namazı saatleri ise şehirden şehre göre değişkenlik göstermektedir.

ORDU’DA RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA 2022?

Diyanet’in resmi web sitesinde yazan bilgilere göre Ordu’da Ramazan bayramı namazı saat 05:58 ‘de kılınacaktır. Yani Ordu’da bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi sabah saat 05:58 ‘de camide kılınacaktır. Şimdiden Allah (c.c.) kabul eylesin…

ORDU İLÇELERİNE GÖRE BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

  • Ordu İl Merkezi bayram namazı saati = 05:58
  • Ordu Akkuş bayram namazı saati = 06:02
  • Ordu Aybastı bayram namazı saati = 06:01
  • Ordu Çamaş bayram namazı saati = 06:00
  • Ordu Çatalpınar bayram namazı saati = 06:00
  • Ordu Çaybaşı bayram namazı saati = 06:01
  • Ordu Fatsa bayram namazı saati = 06:00
  • Ordu Gölköy bayram namazı saati = 06:00
  • Ordu Gülyalı bayram namazı saati = 05:58
  • Ordu Gürgentepe bayram namazı saati = 06:00
  • Ordu İkizce bayram namazı saati = 06:02
  • Ordu Kabataş bayram namazı saati = 06:00
  • Ordu Korgan bayram namazı saati = 06:01
  • Ordu Kumru bayram namazı saati = 06:01
  • Ordu Mesudiye bayram namazı saati = 06:00
  • Ordu Ünye bayram namazı saati = 06:01

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı yılda iki defa kılındığı için kılınışı unutulabilen bir namazdır. Bu nedenle camilerde din görevlileri namaz öncesi bayram namazının nasıl kılınacağını hatırlatır. Bayram namazı bayramın birinci günü sabah namazının ardından güneş doğduktan sonra kılınır.

Bayram namazı öncesi hatırlatmaların ardından müezzin kayyım nidada bulunarak namaz kılmak için camiye gelenleri nasıl niyet edecekleri konusunda yönlendirir.

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” veya aynı şekilde “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilir.

Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek:

1. Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

BAYRAM NAMAZININ TOPLUM AÇISINDAN ÖNEMİ NEDİR?

Bayram namazı, dini açıdan önemli olduğu gibi toplumsal açıdan da önemlidir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) toplumsal birliğe vermiş ve bunu gerek hadislerde gerekse sünnetlerle ümmetine örnekler sunmuştur. Bayramın hep beraber kılınması, insanları yılda iki kez bile olsa bir araya getirmesi(komşu, akraba) , dayanışmanın artmasına insanların birbirlerine kenetlenmesine etki etmektedir. Ayrıca bayram namazı konu komşu herkesin birbirinin halinde haberdar olması ihtiyacı olanın farkedilmesine de yardımcı olur. İhtiyacı olanın bu vesile ile ihtiyacının giderilmesi, selamlaşma, bayramlaşma ve kucaklaşma birlik dayanışma ve toplumsal birliğin artmasına katkı sağlar.

UNYE BUYUK CAMII