ORDU TURİZMİNİN NEFES KESEN DEĞERİ GÖNDELİÇ
ORDU’NUN EN YÜKSEK ZİRVESİ OLAN VE KAYAK TESİSİ YAPILABİLİR RAPORU VERİLEN 2 BİN 730 RAKIMLI GÖNDELİÇ TEPESİ TURİZME DEĞER KATACAK
GÖNDELİÇ TEPESİ’NE TIRMANIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’da turizmi 12 aya yaymak için başlattığı çalışmalar kapsamında Kayak Tesisi yapılması için olumlu rapor alınan, Ordu’nun en yüksek zirvesi olan 2 bin 730 rakımlı Göndeliç Tepesi’ne tırmanış programı gerçekleştirildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gençlik Spor ve Sağlıklı Yaşam Şube Müdürlüğü ile ORBEL A.Ş iş birliğinde “Kayak Merkezi 2. Etabı Göndeliç Dağına Tırmanıyoruz” adı altında düzenlenen etkinliğe 40 gönüllü katıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi web sitesi üzerinden yapılan duyuru sonrası etkinlikte buluşan gönüllü ekip, Çambaşı Kayak Merkezine 10 km uzaklıkta bulunan Göndeliç Dağı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Keyifli geçen yürüyüş programı ardından ekip, ulaştığı Göndeliç Dağı zirvesinde Türk bayrağını dalgalandırdı.
Çambaşı Kayak Merkezi’ne sadece 10 kilometre uzaklıkta olan ve mevcut kayak tesisinin de devamı gibi olacak olan Göndeliç Dağı’na yapılacak olan yeni tesisin Ordu turizmine değer katması amaçlanıyor.
KAYAK TESİSİ YAPILABİLİR RAPORU VERİLDİ
Başkan Güler’in girişimleri doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü teknik personellerinin yaptığı incelemelerde Göndeliç Tepesi için Kayak ve Telesiyej Projesi’ne olumlu görüş bildirilmişti. Bölgenin Kayak Merkezi ve Telesiyej için uygun olduğu görüşüne yer verilen raporda;
“Ordu ili coğrafi konum olarak, Orta Karadeniz’de Göndeliç Dağı ise Doğu Karadeniz Dağlarının batı ucuna uzanan 2 bin 730 rakımı ile Ordu ilinin en yüksek zirvesi konumundadır. Ordu ile Çambaşı Kayak Merkezi’nin devamı niteliğinde talep edilen Göndeliç Tepesi’nin 10 km mesafede olması, Çambaşı Kayak Merkezi’nin mevcut haliyle turizm talebini karşılayamaması, 2000 rakımda olduğundan kış sporlarının yapılabilme süresinin az olması sebebiyle, Göndeliç Dağı’nın 5000 hektarı bulan alanı, 2 bin 700 metreyi aşan yüksekliği, kot farkı 200 metre ile 800 metre arasında olmasından dolayı en az 1000 hektarlık kayılabilir alan olduğu, pist uzunluğunun 100 metre ile 4000 metre arasında öngörülmesi, şehir merkezine 65 km, havalimanına 85 km mesafesi, arazisinin kar turizmine ve kış sporlarına elverişli olması sebebiyle Göndeliç Tepesi’ne kapsamlı bir kayak tesisinin yapılması tarafımızca uygun görülmektedir” ifadelerine yer verildi.
ETKİNLİK TAM NOT ALDI
Yürüyüşe katılan gönüllü ekip, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Zirvede olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden katılımcılar, hala kar olan bölgenin kayak için uygunluğuna dikkat çekerek, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Çambaşı kayak merkezinde kar olmadığında bile haziran ayının sonuna kadar burada kayak yapılabileceğini bugün gözlemledik. Yürüyüş içinde çok güzel bir güzergâh. Burası gelip görülmesi gereken bir güzellik. Emek veren herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.