Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı Divan Kurulu toplantısında konuşan GİK üyesi Muammer Bilgiç, ülkedeki zenginin daha zengin, fakirin ise daha fakir olduğunu ifade etti
Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatında gerçekleşen Divan Kurulu Toplantısı açılış konuşmasında İlçe Başkanı Özgür Şahin, “Düzenli olarak yapmakta olduğumuz ilçe divan toplantımıza hoş geldiniz. Partimizin Genel İdare Kurulu Üyesi Sayın Muammer Bilgiç Hocamız, ülkemizde son yaşanan olaylar ve gelişmelerle ilgili sizlere doyurucu bilgi vermesi anlamında sizlerle birliktedir.” dedi.
Partilerin buluşması önemli…
6 Siyasi Parti liderinin bir araya gelmesini değerlendiren GİK Üyesi Muammer Bilgiç, “Geçtiğimiz yıl 27 Ocak 2021 tarihinde Erbakan hocamızın vefatı yıl dönümünde düzenlenen anma programında Saadet Partisi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. 9 tane siyasi partiyi uzun zamandır kamplaşma ve kutuplaşmanın olduğu bir zamanda bir araya getirmişti. Geçtiğimiz günlerde de Şubat ayı içerisinde 6 siyasi partinin başkanı bir araya geldi. Bu Türkiye’deki demokratik hukuk devleti arayışının devamının bir neticesidir. Altı siyasi partinin genel başkan yardımcıları uzun zamandır güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları için her hafta bir araya gelmeye devam etmekteydi. Altı genel başkanın bir araya gelmesi bunun bir nevi taçlandırılması oldu. Ama bu burada kalmayacak. Türkiye’de demokratik bir hukuk devletinin daha güçlü bir yapıya kavuşması, devletin devlet olma vasfını yerine getirmesi, hukukun herkes için geçerli olabilmesi için hak ve adalet arayışındaki topluluklar bir araya gelmeye devam edecekler ve güçleneceklerdir.” şeklinde konuştu.
Zenginlerin de fakirlerin de sayısı arttı
Bilgiç Divan Kurulundaki konuşmasına şöyle devam etti; “2020 yılının Ocak ayında bir pandemi süreci başladı. Bu pandemi sürecinde bankalarda bir milyonun üzerinde mevduatı olan insan sayısı 300 binden 500 binin üzerine çıktı. Bankalardaki toplam mevduat 5,5 trilyon oldu. Ama Türkiye’de yardıma muhtaç aile sayısı da 3 milyondan 6 milyon 600 bin insana çıktı. Türkiye’de bir taraftan zengin sayısı artıyor, diğer taraftan da yoksul sayısı artıyor. Zenginler ve yoksullar arasındaki uçurum giderek büyüyor. 2010 ile 2017 yılları arasında Almanya’nın kendi halkından aldığı dolaylı vergilerin oranı yüzde 30’un altında iken, Türkiye’de 2021 yılında dolaylı verginin oranı yüzde 64 oldu.
Vergiler halktan toplanıp zenginlere aktarılıyor
Türkiye’de ülkeyi yönetenler vergiyi halktan ve çalışan kesimden toplayıp kaynakları servet sahipleri olan zenginlere aktarıyorlar. Pandemi sürecinin başında hep beraber tanıklık ettik. Halka iban gönderilmişti. Ama beşli yapı denilen o şirketlerden vergi indirimine gidildi. Yine Türkiye’de birçok sermaye gurubundan vergi indirimi ve vergi affına gidildi. Mekanizma böyle işliyor. Biz Saadet Partisi olarak ne Ak Parti’ye oy veren, ne MHP’ye oy veren başka insanları düşman görmüyoruz. Bu ülkede vatandaşlarımız hangi partiye oy verirse versin herkes bizim kardeşimizdir.”