![''TÜRKİYE’DEKİ EN KÜÇÜK BAYKUŞ TÜRÜ OLAN'' İSHAK KUŞU ORDU’DA KORUMA ALTINA ALINDI resim 1](https://www.unyegundemhaber.com/wp-content/uploads/2022/04/resim-1-1024x768.jpg)
Ordu’da yaralı halde bulunan “Türkiye’de yaşayan en küçük baykuş türü olan ” İshak kuşu, koruma altına alındı
![''TÜRKİYE’DEKİ EN KÜÇÜK BAYKUŞ TÜRÜ OLAN'' İSHAK KUŞU ORDU’DA KORUMA ALTINA ALINDI 02e02e0b 9a70 4f78 80c2 3ddec51d1f31](https://www.unyegundemhaber.com/wp-content/uploads/2022/04/02e02e0b-9a70-4f78-80c2-3ddec51d1f31-768x1024.jpg)
Ordu’nun Ünye İlçesinde , gündüz saatlerinden Ünye Devlet Hastanesi bahçesinde yeşillik alanda sokak köpeklerin birşeye havladığını gören hastane çalışanları olay yerine gittiğinde uçamayacak halde bir kuş farketti ve durumu hastane yönetimine iletti.
Başhekim Sekreteri Mahmut OMAK durumu hemen Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım’a bildirdi.
DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım Tarafından , yaralı halde bulunan kuşun Türkiyedeki En küçük baykuş türü olan İshak kuşu (Otus scops) olduğu tespit edildi.
İlk Müdahalesi Ünye’de Veteriner Hekimi Ali Güngör tarafından yapılan beslenme bozukluğu nedeniyle bitkin düştüğü tespit edilen İshak kuşu (Otus scops) bakım ve tedavilerinin tamamlanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğince veteriner hekim kontrolüne alındı.
![''TÜRKİYE’DEKİ EN KÜÇÜK BAYKUŞ TÜRÜ OLAN'' İSHAK KUŞU ORDU’DA KORUMA ALTINA ALINDI resim 2](https://www.unyegundemhaber.com/wp-content/uploads/2022/04/resim-2-1024x768.jpg)
Türkiye’de popülasyonu azalma eğiliminde olan tarım arazilerindeki fare ve diğer kemirgenleri avlayarak doğal dengeye katkı sunduğu için “tarım dostu” olarak bilinen İshak kuşu tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileştikten sonra tekrar doğaya salınacak