ÜNYE BELEDİYESİ YÖRESEL ÜRÜNLERİ TURİZME VE EKONOMİYE KAZANDIRIYOR

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın ev hanımlarının el emeği ürünlerinin ekonomiye kazandırılması için başlattığı çalışmalar kapsamında 50’ye yakın kadına eğitim verilmeye başlandı. Başkan Hüseyin Tavlı, “Bu proje ile amacımız Ünyeli hanım kardeşlerimizin ürettikleri ürünlerinin değer bularak aile ekonomilerine katkı sağlamalarıdır” dedi.

Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan ve yürütülen, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi’nin paydaşı olduğu “Yöresel Ürünler Hanımeli İle Ekonomiye Dönüşüyor” projesi kapsamında 50’ye yakın kadına eğitim verilmeye başlandı.

Turizmde Destinasyon yönetimi kapasitesinin ve sürdürülebilir turizm uygulamaların geliştirilmesi, turistlerin yerel turizm deneyimlerini arttıracak yeni nesil turizm ürünlerinin geliştirilmesi, turizmde beşeri ve kurumsal kapasitenin artırılması ve Ünyeli kadınların ekonomiye katılmasını amaçlayan projeye başvuran kadınlara “Gıda Hijyeni Sanitasyitasyonu ve Yöresel Ürün Eğitimleri” veriliyor. Ünye Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan eğitimin ilk gününde Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı kursiyerleri yalnız bırakmadı. Eğitimler öncesi kursiyerlere eğitim seti dağıtılırken gıda hijyeni konusunda bilgiler verildi.

“Ünye Belediyesi’nin Ürünü Dediğimizde Burada Bir Güven Oluşuyor”

Ünye Belediyesi olarak Ünyeli kadınların ekonomik anlamda da güçlü olmasını amaçladıklarını ve bu yönde projeleri hayata geçirdiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye Belediyesi olarak biz yerel ve yöresel ürünler noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda bölgenin yöresel ürünlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Buradaki derdimiz ürünlerimizin değer bulması. Özellikle Ünye Belediyesi’nin ürünü dediğimizde burada bir güven oluşuyor. Bu tesislerimizin düzenli ve temiz oluşu aynı zamanda da hijyen konusunda özen gösterildiğine olan bir güvendir. Onun için sizlerin bu eğitimi ve sertifikaları almış olmanızı önemsiyoruz. Ürettiğiniz ürünlerde de hijyene önem verdiğinizi algı olarak karşı tarafa gösterdiğinizde ürününüz 3’te 1 oranda daha fazla değer kazanacaktır. Pazarda insanlar alsın diye beklemek yerine, insanların keyifle gezdiği yerde sizin de hiç canınızın sıkılmadığı bir ortamda bu ürünlerinizi değerlendirebilirsiniz. İnşallah burada eğitiminiz güzel ve verimli geçer. Ürettiğiniz ürünlere hep birlikte değer buldurmak için mücadele ederek sizlerin ekonomisine, ailenizin bütçesine inşallah katkı sağlar” diye konuştu.

Ürünler Yöresel Ürün Pazarı’nda Sergilenecek

3,5 ay boyunca teorik eğitimin yanı sıra atölye çalışmalarına da katılacak olan kursiyerlere kursun sonunda sertifika verilecek. Ünye’nin her geçen gün artan turizm potansiyeli göz önünde bulundurularak Atatürk Parkı’nda kurulacak Yöresel Ürün Pazarı’nda Ünyeli kadınların el emeği ürünlerinin satışı yapılacak.

About semanur

admin

Check Also

Ordu’da Araçta Mahsur Kalan 1 Yaşındaki Bebek Kurtarıldı

Ordu’nun merkezde sabah saatlerinde yaşanan olayda, 1 yaşındaki bir kız çocuğu park halindeki aracın içinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir