ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN KADIN İSTİHDAMINA TAM DESTEK!

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN KADIN İSTİHDAMINA TAM DESTEK!

Ünye Belediyesi kadın istihdamının arttırılmasına yönelik projelerini birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. “Yöresel Ürünler Hanım Eli ile Ekonomiye Dönüşüyor” projesi hayata geçirilerek 25 kadın girişimciye iş imkânı sağlamıştı. Taka Hanımeli Pazarı’nda kadınlar ürettiği ürünlerin satışını yapmaya devam ederken, Ünye Belediyesi bu kez DOKAP’ın destekleriyle bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın ev hanımları başta olmak üzere ekonomiye katkı sunmak isteyen kadınlara yönelik proje geliştirme çalışmalarıyla başlayan süreçte Ünye’de “Yöresel Ürünler Hanım Eli ile Ekonomiye Dönüşüyor” projesi hayata geçirilmişti. DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen proje kapsamında kadınlara verilen eğitimin ardından kurulan kadın kooperatifi ile 25 kadın Ünye’nin yöresel ürünlerini maharetli elleriyle Atatürk Parkı Taka Yöresel Ürün Pazarı’nda satışa sunulmuştu.

Ev hanımlarına yönelik hazırlanan bir diğer proje ile Ünye Belediyesi tarafından üretilen yöresel ürünlerin kurulacak tesisle hem üretimi hem de paketlemesi yapılarak satışa hazır hale getirilecek. Ünye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) tarafından desteklenmeye hak kazandı. Kurulacak olan “Yöresel Ürünler Üretim Atölyesi’nde” en az 25 kadın istihdam edilecek. Eğitimden atölye çalışmalarına kadar zengin içeriğe sahip projenin protokolü, Ünye Belediyesi’nde DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve DOKAP Başkanı Hakan Gültekin “Hayırlı Olsun” dilekleriyle protokolü imzaladı.

Başkan Tavlı, “Hanım Kardeşlerimizin Ekonomiye Katkısını Önemsiyoruz”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Hanım eli ile yöresel ürünlerimizin ekonomiye kazandırılmasının yanı sıra yöredeki kadınlarımızın iş ve istihdamına katkı sunmak amacıyla hazırladığımız projelerimizde ilk olarak DOKA’nın da desteğiyle hanım kardeşlerimize Taka Yöresel Ürün Pazarı’nı kurarak ekonomilerine katkı sunmaya başladık. Bu kez DOKAP Başkanımızla birlikte yöresel ürünlerin üretim atölyesi ile ilgili bir araya geldik. Bundan sonraki süreç yapım aşaması olacak. Kendilerine destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu destek Ünye’de değer bulacaktır. Hayırlı ve güzel bir işe vesile olmaktan dolayı mutluyuz. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gültekin, “Ünye Belediyemiz Nitelikli Projeler Üretiyor”

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ise “Kalkınma idaresi olarak üretim ve istihdam odaklı ana eksenimiz olan başlıklarda çalışmalar yapıyoruz. Bize sunulan bu projede hem kadınlarımız var, hem ürünlerimiz var, hem ürünlerin paketlenmesi var. Kısacası bir hareketliliği var. Bu hareketlilikte ben Ünye Belediyemizi, Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Önemsediğimiz, hedeflediğimiz bir alanda önemli bir projeyi inşallah destekleyeceğiz. Nitelikli olan projeler bizler için çok önemli. Nitelikli proje olarak önümüze geldi ve biz de destek verdik. Ünye’mize hayırlı olsun” diye konuştu. 

Proje kapsamında belediyeye ait 2 binanın tadilatı yapılarak makine ekipman desteği sağlanacak. %30 eş finansman uygulanacak projenin toplam maliyeti ise 2 Milyon 660 Bin Lira. Projenin bu yıl içinde tamamlanarak üretime başlaması hedefleniyor.

About semanur

admin

Check Also

Ordu’da Araçta Mahsur Kalan 1 Yaşındaki Bebek Kurtarıldı

Ordu’nun merkezde sabah saatlerinde yaşanan olayda, 1 yaşındaki bir kız çocuğu park halindeki aracın içinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir