Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Salep Yetiştiriciliği konusunda düzenlenen eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Eğitim, Samsun Salep Evi sahibi Hakkı Karaman’ın katılımıyla gerçekleştirilirken, Karaman, salep yetiştiriciliği konusundaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Başkan Sarıkahraman, eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım’a teşekkür etti. Sarıkahraman, “Katılım oldukça yoğun oldu. Ayrıca Denetim ve Serbestlik Müdürlüğü ile yaptığımız proje kapsamında gelen yükümlü arkadaşlarımızın da eğitime katılımını sağladık. Tüm çiftçilerimize göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ederiz,” dedi.
Ünye Ziraat Odası, bölgedeki çiftçilerin alternatif ürünlere yönelmesini desteklemek ve salep yetiştiriciliği gibi gelir getirici alanlarda bilgi edinmelerine katkı sağlamak amacıyla bu tür eğitimlere devam etmeyi planlıyor.